مقالات

تاثیر توالت زمینی بر زانو

توالت ایرانی

توالت زمینی و علت استفاده از آن

توالت زمینی و تاثیر آن در زانو، عضو بسیار مهم بدن و بزرگ‎ترین مفصل است. این عضو مهم پیوسته وزن بدن و فشار زیادی را متحمل می‌‎شود. وارد شدن فشار بر مفصل زانو آسیب‌هایی به زانو وارد کرده که این آسیب‌ها سبب ایجاد بیماری‌های مربوط به زانو می‌شود. که ابتلا به هرکدام از این بیماری‌ها درد و رنج فراوانی به بیمار وارد می‌کند. تاثیر توالت زمینی بر زانو و این سوال که آیا استفاده از توالت ایرانی بر زانو تاثیر منفی می‌گذارد. یا خیر، همیشه در ذهن افراد به‌خصوص کسانی که از مشکلات درد زانو و بیماری‌های مربوط به آن رنج می‌برند بوده است.

با توجه به زمانی که هر فرد روزانه در توالت می‌گذراند. معمولا مسئله‌ه‎ای چون درد زانو و سر شدن آن در این مدت زمان را تجربه کرده است. آسیب به زانو همیشه زمانی اتفاق می‌‎افتد که فشار به مقدار نامتعادل بر زانو وارد شود. ورود این فشار نامتعادل به‌‎طور مداوم بیماری‌هایی چون آرتروز زانو و ساییدگی مفصل را به دنبال می‌آورد.

تاثیر توالت زمینی بر مفصل زانو

نوع ساخت توالت زمینی و هم سطح بودن آن با زمین، از عوامل موثر در ورود فشار نامتعادل و انتقال وزن بدن به زانو است. که در پی مداومت در استفاده از آن آرتروز زانو را به وجود می‎آورد. آرتروز یک بیماری مفصلی است. که از ساییده شدن مفصل زانو و از بین رفتن غضروف موجود در بین مفصل و استخوان زانو به‌‎وجود می‌آید، ابتلا به این بیماری با درد و آزار فراوانی به خصوص در زمان نشست و برخواست و راه رفتن همراه است. استفاده از توالت ایرانی علاوه بر ایران، در کشورهایی چون چین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. آسیب توالت ایرانی تنها بر زانو و مفصل آن نبوده و بر قسمت‌هایی مانند کمر و ران نیز فشار وارد می‌‎کند.

مزایای استفاده از توالت زمینی

با وجود معایب فراوان در استفاده از توالت زمینی، محاسنی نیز در استفاده از آن می‌توان یافت. از جمله مزایای استفاده از توالت ایرانی، تاثیر مستقیم بر روده و تخلیه کامل آن به واسطه نحوه نشستن بر روی آن است. این روش نشستن باعث بهبود فرایند گوارش، دفع و کاهش ابتلا به یبوست می‌شود. هم‌‎چنین استفاده از توالت‌‎های ایرانی تا حدودی مانع از ابتلا به بواسیر می‌گردد.

برخلاف تاثیر منفی استفاده از توالت زمینی بر مفاصل زانو، استفاده از آن بر استخوان‌های لگن تاثیر مثبت گذاشته و از پروستات و مثانه محافظت می‌کند. برای جلوگیری از آسیب‌های استفاده از توالت ایرانی، برای افرادی که مشکل درد زانو ندارند. توصیه می‌شود در هنگام نشستن وزن را بر کف پا وارد کرده تا از آسیب به مفصل زانو پیش‎گیری شود.

معایب استفاده از توالت زمینی

همان‌طور که پیش‎تر گفته شد استفاده از توالت ایرانی تاثیر مستقیم بر مفاصل زانو دارد. به این صورت که در استفاده از توالت زمینی با وارد کردن فشار و وزن کل بدن به قسمت زانو، مفاصل زانو دچار ساییدگی شده. به مرور زمان سبب ایجاد آرتروز زانو و درد در قسمت کمر و ران، در افراد می‌شود.

از دیگر معایب توالت زمینی نداشتن سرپوش بر روی آن است. که سبب می‌شود بخارات و سموم مضر در هوا پخش شده و باعث آسیب به پوست و ریزش مو شده و سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد.

مقایسه توالت زمینی با فرنگی

توالت زمینی و توالت فرنگی هر یک دارای مزایا و معایبی می‌‎باشد. که این معایب و مزایا در هر فرد با شرایط متفاوت می‌تواند بسیار مهم و کمک کننده و یا زیان آور و آسیب زننده باشد. استفاده از توالت زمینی بیشتر برای افرادی با مشکلات دستگاه گوارش و کسانی که اغلب دچار یبوست شده و مشکل دفع دارند توصیه شده و برای افرادی که دارای مشکلات زانو و کمر هستند، منع می‌شود. در مقابل استفاده از توالت فرنگی برای کسانی که مشکلاتی چون آرتروز زانو دارند. به شدت توصیه شده و برای افرادی که مشکل در دفع دارند منع می‌‎شود.

مزایای استفاده از توالت فرنگی

  • استفاده از توالت فرنگی مانع از شل شدن عضلات ناحیه مقعد می‌شود.
  • مانع از ورود فشار به زانو، کمر و لگن می‌شود.
  • به علت داشتن سرپوش بر روی آن مانع از خروج بخارات و سموم شده و در نتیجه از آسیب به پوست و ریزش مو جلوگیری می‌کند.
  • برای افرادی که مشکلاتی چون آرتروز زانو دارند از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و باعث کاهش درد در آن‌ها می‌شود.
  • استفاده از توالت فرنگی برای خانم‌های باردار راحت‌تر بوده و مانع از ورود فشار به آن‌ها می‌شود.
  • بیماری فتق در افرادی که از توالت فرنگی استفاده می‌کنند کم‌تر دیده می‌شود.

معایب استفاده از توالت فرنگی

  • در استفاده از توالت فرنگی به علت کاهش فشار به روده‌ها، تخلیه به صورت کامل صورت نمی‌گیرد.
  • دفع ادرار در مقایسه با استفاده از توالت زمینی سخت‌‎تر صورت می‎گیرد.
  • در توالت فرنگی‌‎های عمومی احتمال انتقال بیماری‌های عفونی و ویروسی و بیماری‌های پوستی چون قارچ و تب‎خال تناسلی بسیار زیاد است.
  • در صورت نشستن طولانی مدت بر توالت فرنگی، بیماری‌های روده مانند بیماری کلون در فرد ایجاد می‌شود.
  • ابتلا به بواسیر در افرادی که از توالت فرنگی استفاده می‌کنند بیشتر دیده می‌شود.
  • وارد کردن فشار بیشتر در استفاده از توالت فرنگی علاوه بر یبوست احتمال ابتلا به سکته مغزی را بیشتر می‌کند.

نحوه استفاده از توالت فرنگی

در استفاده از توالت فرنگی ابتدا از تمیزی آن مطمئن شوید. بعد از باز کردن درپوش توالت حتما سطح را با دستمال کاغذی پاک کرده و در صورت خیس بودن آن را خشک کنید. در توالت‌های عمومی از روکش یک‌بار مصرف استفاده کنید. در زمان نشستن بر روی آن، برای جلوگیری از آلودگی شلوار پاهای خود را بیشتر باز کرده و بر روی سطح بنشینید.

هنگام نشستن، از نشستن مانند سایر صندلی‌‎ها و به صورت 90 درجه خودداری کرده و در حالت 35 درجه بنشینید. به این حالت که یا به جلو خم شوید و یا با قرار دادن یک صندلی یا چهارپایه بر زیر پای خود، پا را به سمت بالا قرار دهید. در انتها خود را کمی به سمت جلو کشیده و به کمک شلنگ موجود خود را شستشو داده و با دستمال خشک کنید. در انتها سیفون را کشیده و درپوش را بر روی سطح قرار دهید.

پیشگیری از آسیب زانو در اثر استفاده از توالت زمینی

برای پیشگیری از آسیب زانو در اثر استفاده از توالت زمینی بهترین راه کاهش تعداد دفعات استفاده از توالت ایرانی و جایگزین کردن توالت فرنگی است. زیرا در استفاده از توالت فرنگی، به علت نحوه نشستن و پخش شدن وزن و عدم فشار به زانو، دیگر عواقب و عوارض استفاده از توالت ایرانی وجود نداشته و در سلامت زانو و مفاصل بسیار کمک کننده است. استفاده از توالت فرنگی برای افرادی که مشکل زانو دارند بسیار توصیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *